Ik ken je niet en vind dat prima.

Ik ken je niet. Toch zag ik je op deze voetbalzaterdag het veld oprennen om tussen tweeëntwintig kinderen onder de dertien jaar met je vuisten op het hoofd van de scheids te beuken. Dat is wat je deed en daarom vind ik het prima dat ik je niet ken.
Heb je je stoer gevoeld? De andere ouders die hun kinderen kwamen aanmoedigen, de vele trainers die altijd weer met goede energie hun vrije tijd opofferen om ook jóuw zoon een toffe morgen te bezorgen, de vele andere vrijwilligers en wat dacht je van de kinderen zelf; denk je echt dat zíj jou stoer vonden?
Ik heb even geprobeerd het te begrijpen. Vanwaar die frustratie? Gedoe op het werk? Even helemaal geen werk misschien? Een nat bed omdat de plaswekker het niet deed? Omdat je van je vrouw Senseo moet drinken? Iets anders? Even heb ik het geprobeerd, want ik ben snel gestopt met willen begrijpen. Omdat begrijpen niet kan rechtvaardigen.
Het veld oprennen om tussen tweeëntwintig kinderen onder de dertien jaar met je vuisten op het hoofd van de scheids te beuken. Dat is wat je deed en ik moet daar echt van over m’n nek. Want dat doe je niet als volwassene. Zeker niet ten overstaan van kinderen en al helemaal niet als pappa. Welk voorbeeld denk je verdomme wel niet te geven aan je zoon? Hoe denk je dat híj zich gevoeld moet hebben? Ik ken je niet en dat vind ik dus prima. Doe me echter één plezier. Nee, twee; blijf weg van voetbalvelden als je het niet aankunt en maak alsjeblief excuses tegen je zoon. Leg hem uit dat dit echt héél slecht van je was. Kinderen begrijpen dat vast, mij lukt dat niet meer.

Posted in

3 Comments

  1. Hoorde het verhaal zaterdag van een aanwezige. Inderdaad te triest voor woorden. Er wordt zoveel tijd en aandacht geschonken aan ouders die zich langs de kant misdragen. Dit is schijnbaar voorbij gegaan aan deze persoon.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s