EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Het was een vreemd gesprek aan het worden

Zo, u bent dus van L1?

Ja.

Reken me eens uit wat een Tv-commercial kost.

Waarom?

Omdat ik met een spot bij L1 op TV wil.

Waarom?

Gaan we bijdehand doen?

Nee.

Nou, reken me dan eens uit wat me zoiets gaat kosten!

[U zult ondertussen begrepen hebben dat dit een vreemd gesprek aan het worden was.]

Wat bedoelt u met zoiets?

Dat zeg ik net; ik wil met een spot bij jullie op TV!

Ik heb goed geluisterd.

Nou dan???!!?

Waarom niet op L1Radio?

Radio???

U heeft gelijk, wellicht is een online campagne wel veel effectiever. Dat hangt er vanaf.

Waar hangt dat vanaf?

Van wat u wilt.

Dat zei ik net; een Tv-commercial!

Dat is slechts een middel waarmee u wellicht hetgeen u wilt kunt bereiken.

[stilte]

Ik heb het erg druk, vindt u het erg als wij dit gesprek beëindigen.

Geenszins, lijkt me een uitstekend plan zelfs.

 

later op kantoor deelde ik bovenstaand relaas met enkele collega’s. Wat ik er zelf van vond? Ik antwoordde dat ik dacht dat het een fantastisch gesprek was geweest. De meesten staarden me met stomheid geslagen aan, slechts een enkeling begreep wat ik bedoelde. Het is nu bijna twee jaar later. De man waarmee ik toen aan tafel zat, is inmiddels een van mijn beste klanten. Het eerste gesprek had hem nieuwsgierig gemaakt. We zijn toen naar elkaar gaan luisteren, waren daarbij vooral zeer kritisch naar elkaar. Zijn dat nog steeds. Zijn kracht zit bij ondernemen en verkopen, de mijne bij strategische marketing en creativiteit. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en succesvolle campagnes op L1 liggen achter ons. Ja, zelfs een Tv-commercial is geproduceerd. Maar ook breder ben ik klankbord voor hem en mag ik adviseren over marketingzaken en productinnovatie. Mijn punt; het begint met oprechte interesse in elkaar met de intentie samen verder te komen, meerwaarde te creëren. Creativity sells, niet de aangeleerde trucjes waarmee al die aanbieders van salestrainingen je gouden bergen doen beloven. Maar ja, ook die moeten wat als creativiteit en oprechtheid geen competenties zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: