Oh ja, daar wil ik het eigenlijk met jullie over hebben, over doen. Jullie herkennen het immers vast; de mensen die je in je leven bent tegengekomen die je vastberaden verkondigen het over een andere boeg te gaan gooien. Die lui die het zo beu zijn op hun werk en je vertellen een nieuwe uitdaging te gaan zoeken. Van die gasten die je toevertrouwen dat ze hun bierbuik gaan omtoveren tot een dambord en de in aantal fors groeiende ‘en-nu-ga-ik-een-boek-schrijven’-types. Diezelfde mensen die je een hele tijd later weer tegenkomt met een nog beter gevulde bierbuik, nog altijd klagend over diezelfde werkgever en met een ongeschreven stapel papier waarop beoogd was een verhaal te laten ontstaan. Niet dat ze geen ideeën hebben, geen kwaliteiten of vaardigheden daartoe, in tegendeel vaak. Probleem is dat het bij voornemens blijft en ze niets doen. De smoesjes als we hen daarmee confronteren, herkennen jullie ook vast wel; dat ze geen podium vinden, niet over de drempel naar de spotlight worden geholpen en geen begeleiding krijgen. Je kent ze dus vast. Wie weet herken je er wel iets van jezelf in…….

In dat geval wordt het nu opletten geblazen. Voor diegenen onder jullie met fantastische verhalen die anderen inspireren, baanbrekende ideeën die echt toegevoegde waarde brengen, of sterker nog, de maatschappij in eigen regio of verder gaan veranderen, is er goed nieuws! Heel goed nieuws zelfs. Er is namelijk een podium voor jou, je wordt op handen over de drempel gedragen en een mooi team aan sprekerscoaches staat voor je klaar. O.a. William van DijkAnita De GrootEster BrougArno SmetsMarlon HuysmansAnja van RijenDuncan Oyevaar maar ook Monique Désar stonden in 2014 op de TEDx-stip. Het heeft hen meer gebracht dan een onvergetelijke ervaring. Dat kan dus ook voor jou! Het enige dat je hoeft te doen, is je in te schrijven op breakingyourborders.com. En mocht je silhouet een bierbuikachtig iets doen vermoeden; geen enkel probleem, bij TEDxVenlo gaat het om andere inhoud. Inschrijven dus. Doen hè!!!