Omdat het kan. Omdat jíj het kunt!

AAEAAQAAAAAAAALxAAAAJGRhZmQ5MmZlLTM1NzItNDQxOS1hY2E3LWRmMGJkN2VkODg3ZQTwaalf maanden ongeveer. Zo’n twaalf maanden geleden belandde de vraag of ik me voor TEDxVenlo wou inzetten op mijn weegschaal van overwegingen. Deze had niet lang nodig, kantelde weloverwogen en toonde een volmondig ja. Het was twaalf maanden genieten met de apotheose van onze eerste echte TEDx in november van afgelopen jaar. In die tijd mocht ik door het leven gaan als Chairman of the Marketing Committee, dit voor wat het waard is. Ik heb daar een punt achter gezet. Of ik dan met TEDxVenlo stop? Zeker niet, maar ik ga er wel nieuwe wegen bewandelen. Marketing – en communicatiespecialisten op velerlei gebied bevolken inmiddels het marketinghuis van TEDxVenlo. Bevlogen professionals die meer kennis en creativiteit in huis hebben dan de regio Venlo aankan. Ik heb dus bewust de rugzak be- en gepakt om met TEDx nieuwe wegen in te slaan. Wegen die nieuwe dimensies moeten toevoegen aan onze eerstvolgende TEDxVenlo (de licentie uit Amerika is inmiddels binnen!), dimensies die alle zintuigen gaan prikkelen. Onze community moet TEDxVenlo nog meer gaan beleven. Niet alleen door te zien en luisteren maar ook door het te voelen, proeven en ja, zelfs ruiken als het kan. Of mijn werkzaamheden op onontgonnen gebied in een functienaam te vatten zijn? Geen idee, ook niet relevant wat mij betreft. Als het maar gebeurt en ertoe leidt dat TEDxVenlo, en met name de Talks die wij podium bieden, nog meer en langer impact maken. Hoe we dat denken te gaan bereiken? Vooral door het te gaan doen.

Oh ja, daar wil ik het eigenlijk met jullie over hebben, over doen. Jullie herkennen het immers vast; de mensen die je in je leven bent tegengekomen die je vastberaden verkondigen het over een andere boeg te gaan gooien. Die lui die het zo beu zijn op hun werk en je vertellen een nieuwe uitdaging te gaan zoeken. Van die gasten die je toevertrouwen dat ze hun bierbuik gaan omtoveren tot een dambord en de in aantal fors groeiende ‘en-nu-ga-ik-een-boek-schrijven’-types. Diezelfde mensen die je een hele tijd later weer tegenkomt met een nog beter gevulde bierbuik, nog altijd klagend over diezelfde werkgever en met een ongeschreven stapel papier waarop beoogd was een verhaal te laten ontstaan. Niet dat ze geen ideeën hebben, geen kwaliteiten of vaardigheden daartoe, in tegendeel vaak. Probleem is dat het bij voornemens blijft en ze niets doen. De smoesjes als we hen daarmee confronteren, herkennen jullie ook vast wel; dat ze geen podium vinden, niet over de drempel naar de spotlight worden geholpen en geen begeleiding krijgen. Je kent ze dus vast. Wie weet herken je er wel iets van jezelf in…….

In dat geval wordt het nu opletten geblazen. Voor diegenen onder jullie met fantastische verhalen die anderen inspireren, baanbrekende ideeën die echt toegevoegde waarde brengen, of sterker nog, de maatschappij in eigen regio of verder gaan veranderen, is er goed nieuws! Heel goed nieuws zelfs. Er is namelijk een podium voor jou, je wordt op handen over de drempel gedragen en een mooi team aan sprekerscoaches staat voor je klaar. O.a. William van DijkAnita De GrootEster BrougArno SmetsMarlon HuysmansAnja van RijenDuncan Oyevaar maar ook Monique Désar stonden in 2014 op de TEDx-stip. Het heeft hen meer gebracht dan een onvergetelijke ervaring. Dat kan dus ook voor jou! Het enige dat je hoeft te doen, is je in te schrijven op breakingyourborders.com. En mocht je silhouet een bierbuikachtig iets doen vermoeden; geen enkel probleem, bij TEDxVenlo gaat het om andere inhoud. Inschrijven dus. Doen hè!!!

Posted in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: