EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

pak maar uit!

Pakketten, ik mag er vaak over discussiëren. In meetingen bij mijn eigen werkgever maar ook bij bedrijven die de marketeer in mij vragen er iets zinnigs over te zeggen. Pakketten dus; je hebt ze in veel varianten. In maat, vorm, de waarde die ze vertegenwoordigen, de winstmarge die erop zit en de afstand die ze moeten afleggen. Met name de afstand tot de markt….

 ” ik betwijfel deze genereuze uitleg”

Pakketten worden namelijk, en vrijwel zonder uitzondering, verzonnen omdat het gunstig zou zijn voor de klant. Ik betwijfel deze genereuze uitleg. Pakketverkoop suggereert namelijk een generiek aanbod, iets dat aanschuurt tegen eenheidsworst. Alsof iedere klant met hetzelfde geholpen kan worden… Ik vraag me af of klanten vanwege generaliteit voor jou als organisatie kiezen. Of zou het juist zijn omdat je in staat bent om op basis van specifieke marktomstandigheden, specifieke doelstellingen en tijdgebonden aspecten met een voorstel op maat het verschil te maken?

 “mag nooit een doel op zich zijn”

De vraag stellen, betekent vaak dat je het antwoord eigenlijk wel weet. Pakketten in de markt zetten, mag nooit een doel op zich zijn. Wel kan het een middel zijn. Soms dan; als een collectieve behoefte vervuld kan worden met een uniforme mix van diensten waarmee door dit collectief aan te bieden een prijsvoordeel gegeven kan worden aan je klantenpotentieel.

 “waarde die voor u relevant is”

En bij L1? Ook wij hebben pakketten kan ik u vertellen. Hele mooie zelfs. Gethematiseerd en met exposure over meerdere mediaplatforms waar bij de juiste inzet cohesie ontstaat door de multi- en crossmedialiteit. We zijn echter niet bezig deze pakketten te verkopen. Wel kunnen ze terugkomen in onze op maat geschreven adviezen, wanneer wij overtuigd zijn dat ze matchen en doelstellingen ermee verwezenlijkt kunnen worden. Omdat u als u een pakketje uitpakt enkel toegevoegde waarde mag verwachten die voor u relevant is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: