EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

ik ken jou

AAEAAQAAAAAAAAOYAAAAJGRlM2IxMTgwLWU0MTMtNGI3Yi1iZWZkLWViMjg4NjI5ODYwMA

Omdat ik het telefoontje al rijdende door het Noord-Limburgse landschap kreeg, het een nieuwe mooie opdracht betrof waarvoor ik enkele aantekeningen moest maken en aantekeningen maken en rijden tegelijkertijd niet echt handig is, stopte ik op een parkeerplaats bij een naast de provinciale weg gelegen hotel. Ik pakte iets om te schrijven uit de kofferbak toen hij me aansprak. Sneakers, spijkerbroek met laaghangend kruis, ruitbloes met korte mouwen, onder zijn hoofd met hipsterbaard een gebreide sjaal en op zijn hoofd met hipsterbaard een blauwe cap zonder opdruk.
“Ik ken jou.”
Ik probeerde hem zonder hipsterbaard voor te stellen, maar ook dat deed bij mij geen lampje branden.
“Vertel!”
“Ja, van twitter.”
“Vertel!”
“Ik volg je daar.”
“Vertel!”
“Daar ken ik je dus van.”
“Dus jij kent me dus van Twitter?”
“Ja!”
“Maar dan ken je me toch niet?!”
“Jij bent toch Evert Cuijpers.”
“Klopt.”
“Nou dan, dan ken ik je toch!”
“Je weet wie ik ben, dat is anders.”
“Nou, ik ken je wel hoor! Je werkt bij L1, hebt kinderen, doet iets in de marketing en bovendien lees ik je blogs.”
“Oh?”
“Die vind ik erg vermakelijk hoor!”
Ik keek hem aan.
“Ja, en ook soms mooi. Er zijn er ook die ik niet helemaal begrijp.”
“Dank je.” Hij bleef me aankijken, het gesprek liep vast. “Maar dan ken je me toch niet?”
“Lieg je dan op Twitter?”
“Nee, zeker niet. Maar je zegt me te kennen terwijl je enkel dingetjes over me weet. Meteen is dit de hele essentie van social media, het bredere internet en veelal ook off-line interacties tussen mensen. We weten dingetjes van elkaar en menen dan dat we de ander kennen. Pas als je had gezegd dat je alle blogs begrepen zou hebben, was ik me zorgen gaan maken. Dan had je mij misschien een beetje gekend.”
Hij knikte alsof hij met mijn uitleg meeging.
“Hoe heet jij?”
“Peter.”
“Waarom laat je je baard staan, Peter?”
“Ik heb een heel gevoelige huid en van het scheren krijg ik op plekken rode uitslag en van die lelijke bulten.”
“Ik vond je al niet echt een echte hipster. Maar, lelijke bulten?”
“Vind je niet dan?”
“Geen idee, er zit een baard voor.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: