EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

knuppels en stokken

Ik absorbeerde het nieuws als een spons. De spons van blanus. Het was me ook wat, het nieuws. Over uit bed getilde mannen die op motoren rijden en bij wie dingen waren gevonden die er niet gevonden hadden mogen worden terwijl er toch op gehoopt was ze te vinden. Als stok om mee te slaan.

Ook op andere plaatsen werden mannen uit bed getild. Voetbalmannen noemen ze zichzelf. Ik twijfel. Ze gaan wel naar voetbalwedstrijden, maar of ze er van houden? Ze houden vooral van zichzelf. Ze hebben elkaar de voetbal toegespeeld en nu is het balletje pas echt gaan rollen. Sepp Blatter lijkt nog buiten schot, maar ik hoop dat de opgepakte ballenjongens met álle verhalen komen. Als stok om mee te slaan.

Een iMessage van een vriend; ontslagen. Type harde werker, flexibel, vakidioot en altijd bevlogen. Onder aan de ladder maar o zo belangrijk. Zijn collega’s bovenaan de ladder hadden beslissingen gemaakt die niet door hun klanten werden begrepen. Die waren in verwarring, die klanten. Kozen niet meer voor kwaliteit en service zo werd van bovenaf de ladder geschreeuwd. Er werd een officiële verklaring opgesteld. Als stok om mee te slaan.

In de politieke catacomben van Den Haag wordt ook vaak geslagen. Heel vervelend allemaal dat publiekelijk aan de schandpaal worden genageld. Toch lijken ze er allemaal te lijden aan Hereditaire Sensorische en Autonome Neuropathie. Ze staan op en gaan door. Zonder schaamte alsof er niets is gebeurt gaan ze door en slaan ze terug. Zo bedachten ze in Den Haag dat bij de regionale omroepen 17 miljoen bezuinigd moet worden. Bij de dertien omroepen gaan 150 tot 180 banen verdwijnen. Een stok waar dus wel wat gezinnen mee worden geraakt. Leuk? Allesbehalve. Of ik me zorgen maak? Allesbehalve. Meerwaarde bieden is het devies. Niet alleen in goede maar vooral ook in lastige tijden. Niet alleen als er mee wordt gewerkt maar vooral ook als er tegen wordt gewerkt. Staan voor je zaak. Met mijn hoofd vol ideeën en kilo’s vastberadenheid pakte ik mijn MacBook. Het conceptidee in mijn hoofd kreeg gestalte en ziel in een document dat zich langzaam op het beeldscherm ontvouwde. Niet om mee te slaan, maar als stok om beweging te krijgen in vastgeroest denken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: