EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Koningsblauw

Ik kwam de wijk ingereden. Ik reed extra rustig want in de kofferbak lagen plantjes en als die plantjes omkiepen, valt er zand uit de potjes waar de plantjes inzitten en zin om de auto schoon te zuigen had ik niet. Ik kwam bij ons de straat in en zag hem snel het fietspaadje inlopen waar fietsers de wijk verlaten omdat het het enige echte officiële fietspad is waardoor je de wijk in en uit komt. Wat hij ook snel deed, was een blikje bier onder z’n zwarte vest met oranje verbergen. Ik denk dat hij bier dronk en een vest met oranje droeg omdat het Koningsdag is. Op Koningsdag mogen ook stoere jongens oranje dragen en blijkbaar ook om half twee in de middag bier uit blikjes drinken. Links de hoek om zag ik nog meer stoere jongens. De zon werd verborgen door dikke wolken maar als die wolken er niet waren geweest dan zou de uv-straling zijn opgevangen door robuuste monturen met daarin echt nep spiegelglas. Ze waren niet zo oud dat ze zullen weten wie Don Johnson is maar ze deden me wel denken aan de tijd dat ik hun leeftijd had en we coole zonnebrillen droegen en jasjes met schoudervulling. Ze waren zeker met hun tienen en lurkten aan flessen sinas en blikjes bier. Hun tred deed verraden dat het niet de eerste blikjes van die dag waren en hun collectief zelfverzekerde aanwezigheid liet makkelijk gissen naar de rest van hun plannen.

Ik laadde mijn aankopen uit en wierp een blik in de woonkamer waar onze drie kinderen naast elkaar gepropt op de bank zaten. Ze hadden honger en of ik hen een boterham wou smeren. Als ze die ophadden wilden ze graag naar ome Paul. Ome Paul vindt het namelijk fijn als we komen en bovendien heeft ome Paul altijd veel koekjes en chips en maakt hij leuke flauwe grapjes. De boterhammen werden opgegeten en ik ruimde de pot Duo Penotti op, denkend aan de tieners met hun blikjes bier. Stilletjes hoopte ik dat ik nog heel lang boterhammen met zwart en witte pasta mag smeren. Toen reden we voor de tweede dag op rij naar het dorp-dorp. Ome Paul had een oranje shirt aan en daarom mocht hij bier drinken, geen blik- maar flessenbier. Ik had het al de hele dag koud en droeg een blauwe trui. Niet helemáál koningsblauw maar genoeg om een flesje mee te doen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: