EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Nog iets van de aanbieding?

Ik stond in de rij en voelde de irritatie in me naar boven komen. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo, dat ik me snel aan iets of iemand irriteer, maar wel ben ook ik maar een gevoelsmens en ook gevoelsmensen hebben zo hun grenzen. Nog twee wachtenden voor me; een dame en een vrachtwagenchauffeur. Die haal je er zo uit, vrachtwagenchauffeurs. Zeker als ze uit het buitenland komen, al enkele dagen onderweg zijn en hun outfit niet alleen pijn aan de ogen doet maar ook ongewenst je reukorgaan begint te prikkelen. Gelukkig hoefde hij alleen maar te wisselen om een muntje van 50 cent te bemachtigen waarna hij zich in rap tempo door het poortje naar het toilet begaf. Zijn zucht was tot in de shop hoorbaar. De vrouw voor me rekende af en ik schoof tegen de betaalbalie aan.

“Pomp 6.”
“Wilt u iets van de aanbieding erbij?” Hij wees naar zo’n rieten mandje dat je voor minder dan een euro bij de Xenox koopt. Erin en ernaast lagen repen Nuts, Bounty en Mars opgestapeld. Met stip in de top 10 van meest ergerlijke zinnen dus: “Wilt u iets van de aanbieding erbij?”
“Waarom zou ik iets van de aanbieding erbij willen?”
“Omdat de tweede gratis is.”
“Wilt u een succesvolle TV-campagne?”
Zijn gezicht raakte uit de plooi, op zich al heel wat want ik had het vermoeden dat de gemaakte glimlach die ochtend voor enkele uren met haarlak was vastgezet.
“Ik zie aan de auto waar u werkt maar waarom zou ik een TV-campagne willen?”
“Omdat ik u de tweede dan gratis aanbied.”
“Waarom zou ik dat moeten doen?”
Mooi, ik had de lead in het gesprek.
“Omdat u dat succes brengt.”
“Waarom zou een TV-Campagne mij succes brengen?”
“Nou, als u campagne voert met dat dit het enige tankstation in Limburg is waar braaf tankende Limburgers niet worden lastig gevallen, niet worden verveeld, niet worden geïrriteerd, niet worden geterroriseerd met de vraag “Of ze nog iets van de aanbieding erbij willen?”, nou, als u dat doet dan bent u voor uw vijftigste binnen. Ze zullen in de rij staan. Een rij die zich zó lang uitstrekt dat deze het asfalt van de autosnelweg hiernaast nodig heeft waarop dan ook een serieuze file ontstaat. En bedenk u eens wat dat dan weer doet. Dagelijks gratis exposure op L1 maar ook landelijke zenders op primetime. Als ieder uur melding wordt gemaakt van de fileberichten en de naam van uw tankstation wordt genoemd. Uw naamsbekendheid krijgt een enorme boost, mensen gaan er over praten. Nog meer mensen horen ervan en de file zal alsmaar langer worden. U kunt de drukte niet meer verwerken, ziet af van de tweede, gratis aangeboden campagne waardoor ik dan weer mijn marge overeind houd. Daarom dus. Dus wilt u een afspraak maken of zal ik ‘m nu opschrijven?”.

De man die samen met mij aan was komen rijden maar buiten aan de pomp iets meer tijd nodig had vanwege de grote tankinhoud van zijn Volvo, kon er harder om lachen dan de verbouwereerde aanbiedingen-fetisjist voor me. Daar ik niet zo ben van de pushverkoop besloot ik het hierbij te laten. Met de melding dat ik een Mars vies vind, wenste ik hem een plezierig vervolg van zijn dag. Mijn auto stond nog langs de pomp (voor het gaan rijden wilde in nog het adres van mijn volgende afspraak inkloppen), toen er iemand op het raampje tikte. Het was de Volvo-meneer. Hij had met genoegen naar m’n zojuist beschreven betoog geluisterd en kon dat out of the box-denken (rare term overigens, net als dat ‘buiten-je-comfort-zône-geneuzel’) wel waarderen. Vervolgens een heel verhaal over de zaak waarvan hij eigenaar/directeur is, dat hij nieuwe mensen zoekt, vrijdenkers (ook weer zo’n uitdrukking), of ik interesse had, wat er minimaal op mijn salarisstrook zou staan (we moesten wel nog onderhandelen natuurlijk. Natuurlijk.) en of ik een opzegtermijn had.
“Als ik iedere maand een tweede salaris gratis kan krijgen, moeten we eens babbelen. Ik houd wel van aanbiedingen.”
Ik wilde hem ook nog vragen of hij wellicht interesse had in een TV-campagne maar hij had de motor van zijn Volvo al gestart.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: