EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

over reclame, marketing en u

Tranen, tranen op de wang van een man. Ik word er altijd wat ongemakkelijk van. Al helemaal als het dikke zijn en dat als ze vallen ze uiteenspatten op de tafel. Of op de laptop of blocknote die op de tafel liggen. En de tranen vielen die ochtend, en hoe. Net zoals de zweetdruppels zich later die dag van hoofden omlaag stortten toen op het heetst van de dag het kwik de vierendertig graden aantikte. Maar het was nog vroeg op de dag toen ik bij de DGA aan tafel zat.

Of ik een cross-mediale campagne kon bedenken die zijn omzet met minimaal 30% zou doen stijgen? Hij vroeg het vastberaden en zijn best doend om als een stevige persoonlijkheid en onderhandelaar indruk te maken. ‘Nee, dat kan ik niet. Maar als u bedoelt of ik marketingtechnisch het sentiment kan scheppen waarbij u gefaciliteerd wordt zélf een omzetgroei te bewerkstelligen, dan zouden we wel eens aardig in de buurt kunnen komen.’

Ik heb een hekel aan door theoretische wijsheden uitgebraakte rijtjes, maar zijn vragende blik deed me besluiten de 4 P’s (of zijn het er nu 5, 6 of 7?) ten tonele te voeren. Een verhaal over marketing, de rol daarin van promotie maar ook het principe van de zwakste schakel, volgde. Ondertussen leek het of er al lucht uit de stevige persoonlijkheid van zojuist was gelopen. De schouders zakten, naar voren en beneden.

De tranen kwamen toen er vragen werden gesteld. Ik was de vragensteller en de vragen deden hem pijn, de man die niet in de gaten had dat hij zo hard op z’n vulpen aan het knijpen was dat zijn vingers onder de blauwe inkt zaten. Het moment dat hij zich herpakte en weerstand bood, was cruciaal. Toén moest het gebeurde. En het gebeurde, godzijdank. Dat we, en met name de man zelf, concludeerden dat er niet zozeer een communicatieprobleem lag maar dat het hele andere factoren waren die voor zijn bedrijf de spreekwoordelijke hakken waren die in het zand bleven steken.

We hebben elkaar sindsdien nog veel gezien, gesproken en ge-Whats-App’t. Of ik ook een reclamecampagne voor hem heb mogen optuigen? Wat denkt u zelf?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: