EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Red de WC-eend!

AAEAAQAAAAAAAAJBAAAAJGZkNzdjODRmLWU2MTItNGMxNS05YmM4LTQzMGNiM2UxODNlYw

Bedrijven en organisaties adviseren met strategische marketing en hen begeleiden in een creatieve conceptuele doorvertaling daarvan. Naast vele andere zaken is dat dus wat ik beroepsmatig doe. Dan kom je op veel diverse plekken en mag je achter deuren kijken die anders gesloten blijven. Zie je wereldjes die je soms wel, soms liever niet had gezien. Tussen die wereldjes ligt asfalt, zo nu en dan geflankeerd met tankstations en wegrestaurants. Ik kom daar wel eens. Voor brandstof danwel sanitaire stops. Ze zijn er in vele soorten en maten, maar in welke maatvoering dan ook, deze plekken zijn een afspiegeling van onze maatschappij. Denkend in genres laat het zich ergens inschalen tussen slapstick en horror. De gesprekken die je hoort, het vet dat er in eigen keelgaten wordt gepropt en de vaak onnavolgbare klederdracht van sommigen.

Helemaal bijzonder, dat zijn de toiletten. Dan bedoel ik niet het gegeven dat ze bij mij vaak de associatie oproepen van een abattoir, maar ik heb het dan over de dialogen die er plaatsvinden. Want naast de geluiden die vanachter gesloten deurtjes opstijgen wanneer door darmwanden omsloten luchtdruk wordt verplaatst naar de vrije ruimte, wordt er ook gesproken. Onbekenden die vanuit het niets tegen je beginnen, WC-eenden noem ik ze inmiddels. Zo ook een maand geleden weer. Na afgewaterd te hebben, had ik in de cooling down mijn handen aan een soort van tosti-apparaat met droogblaasfunctie toevertrouwd toen achter mij een man zijn keel schraapte. Met zijn heerschap richtend op een porseleinen vlieg ontstak hij een haast onnavolgbaar verhaal dat de tijdspanne besloeg van ergens medio 2013 tot heden. In de spiegel zag ik dat hij met zijn hoofd half over z’n ontblote schouder gebogen, het was 8 graden en blijkbaar legitiem een hemdje te dragen met Miami Vice-snit, mijn blik zocht. Hij had mij dus gebombardeerd tot zijn publiek. Heel fijn.

Relatieproblemen, daar was het mee begonnen. Verdenkingen, beschuldigingen, herrie in de tent kortom. Een relatiebemiddelaar dan maar. Geen knip waard vond hij. Zijn toenmalige wederhelft dacht daar anders over en trok bij hem in, die bemiddelaar dus. Nog meer ruzie. Een advocaat werd gebeld. Een goeie, maar wel eentje die na een BKR-check vooruitbetaling eiste. Zo gezegd zo gedaan, kon híj weten dat deze excelleerde in lege bv’s. Door al deze ellende was ook zijn eigen privé-bv behoorlijk opgedroogd en een gang naar instanties werd noodzaak. Deze bleken echter zonder uitzondering geen deur te hebben waardoor hij enkel tegen muren aanliep. Ondertussen waren mijn handen helemaal droog geblazen maar begon ik desondanks nattigheid te voelen. “Wat een verhaal, maar als je geld nodig hebt… euhhh.. ‘k zag net zelf dat ik mijn portemonnee thuis heb laten liggen” (je moet iets zeggen voor een alibi toch!). Maar nee, dat had hij niet. Wel had hij gespot dat ik voor L1 werkte. Ik was al begonnen een antwoord te construeren dat duidelijk maakte dat we ons niet directief een redactioneel onderwerp in de maag laten splitsen en dat ik daar sowieso niet de aangewezen gesprekspartner voor zou zijn toen hij verder ging. “En daarom wil ik je vriendelijk vragen of je misschien een L1-pen voor me hebt….”

Samen op weg naar mijn auto waarin altijd wel iets ligt, vroeg ik hem wat hij nu met zijn leven van plan was. Het antwoord dat hij gaf was briljant. Eén zin maar. Een soort van slogan waar ik al ruim een week naar op zoek was voor een campagne t.b.v. een van mijn relaties. Dolblij met 10 pennen nam hij afscheid van me. Moraal? Welk van de inmiddels ontelbare trending marketingevangelies je ook aanhangt; de kern van ieder verhaal ligt vaak op straat. Of in een toilet met abattoireske stijlelementen dus.
WC-Eenden, we moeten ze koesteren. Zeker de kwekkende!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: