EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

voor wie de schoen past

Eerst zette hij hen de voet dwars, toen dankte hij z’n schoenen voorgoed af. Je zag het aankomen; ze stonden al een tijdje op gespannen voet. Hij moest dus op pad voor een nieuw paar, de man die door zijn eigen toedoen zonder schoenen zat. Hij was behoorlijk kritisch, een heel pakket van eisen werd aan de schoenenverkoper kenbaar gemaakt. Die laatste bracht werkelijk alles voor het voetlicht en het begon op een haast onmogelijke missie te lijken. Vind ze ook maar eens; schoenen met een zakelijke uitstraling die het gemak en de steun bieden van comfortschoenen, met trendy accenten zoals contrasterende stiksels en waar je aan de open leerstructuur kunt zien dat het ademt, klasse en een verhaal uitstraalt. Oh ja, en het liefst met een in de zolen geïntrigeerde chip die communiceert met Apple-devices. Omdat online de toekomst is. Uiteindelijk slaagde de man en voldaan nam hij ze mee naar huis. Maanden later stonden ze er nog. Op een speciale schoenen-plank van een door een binnenhuisarchitect op maat ontworpen inloopkast. Ongedragen en haast onaangeroerd. Behalve die enkele keren dat een van zijn hippe vrienden op bezoek was en hij ter eigen statusverhoging zijn nieuwe schoenen liet zien en volop vertelde over de bijzondere kwaliteiten ervan. Maar ook van stilstaan worden zolen poreus, verliest het leer haar glans bij een gebrek aan wrijving en worden trends als ze niet onderhouden worden incourant. Ze groeiden uit elkaar. De man en zijn inmiddels oude nieuwe schoenen. De zorgvuldig geselecteerde unieke eigenschappen werden niet ingezet en de man bleef de geijkte paden belopen. Hij liep dus wel maar raakte achterop, ingehaald door de tijd.

Komt dit verhaal je enigszins bekend voor maar kun je het niet plaatsen? Vervang de man eens door bedrijven en de schoenen door met veel elan nieuw aangenomen toptalent. Probeer het nu nog eens…. Er zijn natuurlijk bedrijven die hun schoenen wél goed onderhouden en hun eigenschappen wél volop benutten. Die zie je dan ook verder komen. Want als de schoen wringt, ligt dat vaak niet aan schoen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: