EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Block de adblocker

Dicht bij de ingang van het ziekenhuis waren nog net twee plekjes vrij. Eigenlijk nog één, want een dikke BMW stond dermate asociaal geparkeerd dat het onmogelijk was daar zonder kras- en deukwerk nog een auto naast te krijgen. Ik stapte snel uit en haastte me door de troosteloze gang om me op tijd te melden voor mijn afspraak met de kaakchirurg. Die laatste bleek onbekender met het begrip agendaplanning en ik kon in de gang plaatsnemen aan een lange tafel die lag bezaaid met tijdschriften.Tegenover me zat een wat oudere heer aandachtig in een magazine te lezen maar verder waren de ongemakkelijk zittende stoelen leeg. Ik wierp een blik op het uitgewaaierde leesvoer voor me maar koos voor m’n iPhone. “Wat een troep!” Ik keek op en zag de man geanimeerd het magazine op de tafel werpen.

“Slecht artikel?”

“De advertenties; om gek van te worden!” Zijn gelaatsuitdrukking verried dat hij zijn best deed de daad bij het woord te voegen.

“U zat anders aandachtig te lezen, zo leek het.” Ik probeerde vriendelijk te klinken.

“Dat is ook zo, maar ik erger me enorm aan al die advertenties. Ik heb een adblocker op mijn telefoon maar die werkt niet in tijdschriften.”

Ik zette me schrap: “Oh, dus u vindt dat tijdschriften en andere media gratis aan iedereen ter beschikking moeten worden gesteld, dat drukkers magazines gratis moeten drukken, vormgevers en dtp’ers ze vrijwillig in eigen tijd moeten opmaken, de redacteuren om niet hun stukjes moeten schrijven en fotografen genoegen moeten nemen met een naamsvermelding?”

Hij hield zijn kaken stijf op elkaar. Mijn naam werd geroepen en even later lag ik in de stoel waar ik geacht werd mijn kaken van elkaar te doen. Dat ging blijkbaar goed want meneer de chirurg liet weten tevreden te zijn en dat ik niet meer terug hoefde te komen. Na het parkeerkaartje betaald te hebben, zag ik nog net hoe de dikke BMW die naast mijn auto had gestaan, wegreed. Ik vroeg me even af of hij voor twee parkeerplekken zou hebben betaald maar wist het antwoord. Achter het stuur zat de advertentiehater. Hij zwaaide me geen gedag.

 

 (foto: Ann Paine via Pinterest)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: