EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Tollen

Als je niet weet wie de linksback is van Fiorentina. De rechtshalf van Rapid Wien niet kent, de trainer van AS Roma en wie de snelste speler is van de Bundesliga. Als je dat niet weet maar iedere dag achtentachtig van dat soort vragen op je afgevuurd krijgt van een 7-jarige die als beëdigd Xbox-Fifaloog de juiste antwoorden wel in een kaartenbak van zijn semantisch geheugen heeft staan. Dan tolt het je dus als vader. De afgelopen dagen waren we in het gedeelte van Oostenrijk waar de bergen hun schaduw werpen op een klein stukje Italië en waar bergpassen aanschuren tegen de noordkant van Slovenië. De bergen dus. Bergen met slechte wifi-netwerken en amper 4G-bereik. Sowieso bergen zonder Xbox. Godzijdank. Want geloof me dat het niet meevalt als je in een potje Fifa met je twee zonen met dubbele cijfers van de digitale mat wordt geveegd. Dan tolt het.

We zijn weer in hometown met betere wifi en wat achterstallig leesvoer. Op twitter zag ik een fotoserie genomen in een Franse badplaats. Een strand vol met zichzelf bakkende medemensen. Naar wat de foto’s toonden nagenoeg allen blank zoals we dat noemen. Eén vrouw met een donkere huidskleur en iets meer lichaamsbedekking. Geen verboden burkini maar wel wat shirts over elkaar heen. Je ziet dat de vrouw wordt omsingeld door Franse gendarmes en haar bovenkleding moet optillen. Ze is wat corpulent en er zou natuurlijk zomaar een geprepareerde zwangerschapsbuik met daaronder een bomgordel onder het shirt kunnen zitten. Of erger; een verstopte burkini. De horror! De laatste foto toont teleurgestelde gezichten van de overheidsdienaars en arrogant voor zich uitkijkende badgasten; ze is gewoon wat aan de dikke kant, de vrouw met het afwijkende pigment. Die enkele foto’s op twitter deden het ongelooflijk tollen in mijn hoofd.

Morgen begint in Venlo het Zomerparkfeest. Dan tolt het van een dampende mensenmassa. Mensen die elkaar willen aanraken, kussen, met elkaar dansen, verhalen delen, samen drinken, lachen en het leven vieren. Allemaal andere mensen die samen één zijn. Een van die mensen luistert naar de naam Torre Florim en zal zich (hoop ik) even losmaken en door de rest laten omringen. Hij wordt dan voor zo’n vijf minuten het oog van een tornado van vlees en bloed. Wanneer de parkgangers gaan tollen. Om Torre heen die dan de woorden van Witch Doctor uitspuwt. Venlo zal tollen in de, naar nu blijkt gesubsidieerde, zogenoemde circle pit. Maar de subsidiediscussie rondom De Staat is slechts enorm geneuzel als we kijken naar wat ons hoofd écht doet tollen. De wereld draait namelijk serieus door, behalve de komende dagen dan in dat park in Venlo. Daar staat ‘ie stil bij de vele duizenden die elkaar willen aanraken, kussen, met elkaar dansen, verhalen delen, samen drinken, lachen en het leven vieren. Omdat hoer en tollenaar het ZPF ook lief zijn.
Het is er dan ook tolvrij.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: