EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

#Helden

Iets later dan gepland laten we de zomer achter ons, de zomerprogrammering om precies te zijn. Maandag brengen wij het nieuws weer in gepresenteerde vorm op zender en volgende week vrijdag start tevens een nieuwe cyclus van de wekelijkse talkshow Nedinscoplein. We zijn daar dus iets later mee; de uitzendingen komen voortaan namelijk vanuit een compleet nieuw studio-decor.

Is dat bijzonder? Best wel. Zeker als we teruggaan naar begin 2016, toen de stofwolken na een financiële meltdown begonnen op te trekken en een aanzienlijk afgeslankt omroepbedrijf twee stevige uitdagingen voor de kiezen kreeg: het blijven waarmaken van ambities met zo’n 4,5 beroepskrachten minder én het wegwerken van een serieuze som aan openstaande leningen. Ruim twee jaar later is de situatie heel anders en is er nieuw perspectief. We schrijven alweer twee jaar zwarte cijfers, er is stevig afgelost en heel binnenkort presenteren we een nieuwe website en app. Én er is dus een nieuwe tv-studio. We zijn er nog niet, maar kunnen met recht een goed toekomstgericht verhaal vertellen, terwijl de schuldenlast in vergelijking met ruim twee jaar geleden flink kleiner is geworden.

Nu zal iedereen begrijpen dat een compleet nieuw tv-decor om nogal wat monetaire eenheden vraagt, geld dat de omroep dus niet heeft. De afgelopen maanden bleek echter dat we wel iets anders hebben, iets dat groter is dan geld en zich lastig laat verdisconteren in munten en briefpapier. Dat iets is namelijk draagvlak in de samenleving. Hoe tof, enthousiast en daadkrachtig het bedrijfsleven reageerde toen we hier en daar onze plannen en ideeën deelden, was iets waar je op hoopt, maar wat allesbehalve vanzelfsprekend is. Behalve in de gemeente Venlo, zo is gebleken, want enkele bedrijven hebben zich echte partners getoond en in een snikhete zomer knoerthard met ons gewerkt aan een complete metamorfose van de studio. Helden zijn het!

Evert Cuijpers

directeur Omroep Venlo

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: