EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Wij, zij en de media

En daar kwam die dan, de stikstofkaart. Als donderslag bij heldere hemel is bedrijfssluiting je nieuwe stip aan de horizon. Dat die donderslag al van ver hoorbaar was, er al een tijd met reden minder hard gereden wordt op de snelweg en de oplopende vertraging in de woningbouw vergeet je voor het gemak. Begrijpelijk zelfs. Het is jouw bedrijf, jouw toekomst, de toekomst van je kinderen, je ziel, je zaligheid en die laat je je niet afpakken. Je bent boos. Heel boos. Júllie zijn boos en strijdend voor een eerlijk perspectief worden barricades opgeworpen. Heel Nederland, en specifiek politiek Den Haag, zal weten dat eerlijke hardwerkende boeren niet met zich laten sollen en de media worden ingeseind om de barricades te filmen zodat de vuist die jullie maken via televisie en de vele online kanalen ook echt alle verantwoordelijken gaat raken. Wij tegen zij.

Demonstreren is godzijdank iets dat mag in Nederland en kent net als in de sport, het verkeer en waarschijnlijk ook op jouw boerenbedrijf bepaalde spelregels. Vandalisme, intimidatie, bedreiging of een ernstige verstoring van de openbare orde kunnen bijvoorbeeld rekenen op een gele of rode kaart en kunnen zelfs totale uitsluiting tot gevolg hebben. Jullie waren echter boos. Heel boos. Dan wil je die spelregels wel eens vergeten en zo geschiedde ook die dag dat je zelf de media had getipt om die barricades te komen filmen. De videobeelden toonden echter meer dan trekkers vol borden met poeëtische leuzen die binnen de lijnen van het speelveld bleven. Ze toonden veel meer en er hangt jou en enkele andere boeren nu een rode kaart of zelfs een schorsing boven het hoofd. Zij tegen wij.

Voor de tweede keer bel je de media. Nu echter niet de algemene redactienummers, maar je achterhaalt de privé-adressen en telefoonnummers van de journalisten die er werken. Je belt ze op, belt er aan en roept dat het NSB’ers zijn en dat NSB’ers moeten oppassen met boze boeren. Heel boze boeren. Dat je boa’s hebt bedreigd, met brandende hooibalen burgers en zelfs ziekenauto’s hebt tegengehouden en een politiewagen hebt gepimpt met twee prachtige deuken en een kapotte ruit is jou niet te verwijten. Dát ligt namelijk aan de media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: