EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

stoppen met quotes mensen, stoppen aub

Quotes, en al zeker die quotes die we zo graag op social media met elkaar delen; ik heb er niets mee. Of toch? Nou, met dat delen in ieder geval zeker niet. Maar eerlijk, er zijn er bij die me doen glimlachen, sommigen zelfs die me op enerlei wijze inspireren. Of je er ook echt iets aan hebt? Ik vraag het me af. Neem de volgende bijvoorbeeld:

I’M NOT WEIRD, I AM LIMITED EDITION

Hij kan helpen als je je onzeker voelt over als je je wel eens alleen voelt staan in je mening of de keuzes die je maakt. Maar het zijn natuurlijk geen synoniemen van elkaar. Als mens ben je natuurlijk net als iedere soortgenoot een uniek exemplaar, maar evengoed blijf je een beetje vreemd als je gehaktballetjes in je yoghurt eet, Sepp Blatter een betrouwbaar persoon vindt of de teksten van Dries Roelvink voor een Pulitzer-prijs wil nomineren.

YOU CAN’T BUY HAPPINESS BUT YOU CAN BUY WINE AND THAT’S KIND OF THE SAME THING

De proef op de som nemen is de beste manier om erachter te komen. Ik kan u vertellen dat je niet overspoeld wordt met een gevoel van gelukzaligheid als je hoofd een dag later aanvoelt alsof acht Veolia-treinstellen er, ook nog eens met vertraging, overheen zijn gedenderd. Op een AA-bijeenkomst zal zo’n quote het waarschijnlijk best leuk doen onder de twijfelaars in de groep, maar daar houdt het dan bij op.

MAKE YOUR DREAMS HAPPEN

Nog zo een. Dus ik moet op het hoogste gebouw van Den Haag gaan staan, daar als een Superman vanaf vliegen en in die vlucht Mark Rutte van het Binnenhof plukken om hem daarna boven de Arena, inmiddels gehuld in oranje tenue, op het veld droppen als Nederland (met shirtreclame van TTIP) daar tegen Tsjechië speelt. Om hem te laten voelen wat Nederland  daadwerkelijk internationaal voorstelt. Moet ik dat dan doen? Ik vond het al erg genoeg dat ik over Rutte droomde.

THERE IS NO ELEVATOR TO SUCCES. YOU HAVE TO TAKE THE STAIRS

Iets serieuzer. Laat ons inzien dat je gewoon keihard moet werken om iets te bereiken (of je moet Sepp Blatter heten of met het gouden stemgeluid van Dries Roelvink geboren zijn). Maar kijk eens kritischer. Waarom zou het succes alleen boven te halen zijn en niet links, rechts, voor of achter je? Nou? Denk je dat ze bedoelen dat we de kelder in moeten, omlaag dus? Denk je het zelf? Wederom onzin dus.

LIFE BEGINS AT THE END OF YOUR COMFORT ZONE

Voor enkele is dit wellicht het beste bericht dat jullie lezen vandaag; je hebt je hele leven nog voor je! Flauw? Zeker, is dat flauw gezegd. Net zo flauw als alle quotes. Ze zijn dan ook volkomen overbodig, onnuttig en je hebt ze niet nodig om iets van je leven te maken. Daar heb je enkel jezelf voor nodig. Zou ik dat in een quote mogen gieten dan zou deze als volgt luiden:

ZOEK JE EEN HELPENDE HAND? KIJK DAN EENS AAN JE RECHTERARM!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: