Groene rook en vogelgezang

Kampioen worden is iets moois. Zeker als je jong bent en de beker na een wedstrijd op eigen terrein omhoog kan. En die beker ging vandaag omhoog, net zoals de joeksmobiel klaar stond en de zegetocht met de helden op het bovenste dek door ’t Ven trok.
FCV-Venlo is een fijne club. Plezier is daar belangrijker dan kampioen worden, maar als je dat wordt, neemt de jeugdvoorzitter de microfoon. En hoe. Zijn woorden-tsunami moet tot in Duitsland te horen zijn geweest. Net als dat de groene rookpluimen na het laatste fluitsignaal tot bij de Oosterburen te zien moeten zijn geweest. Het was groots en we zagen onze oudste en zijn team vandaag minstens tien centimeter groeien.
Een week geleden bleven de champagne, party poppers en rookbommen in de tas. Over het waarom schreef ik eerder en daar stond al een streep onder. Op de terugweg was het toen stil in de auto en wachtend voor het spoor zagen we drie kleine vogels op een tak van een dikke boom zitten. Ik twijfelde of ik het toen goed zag, maar nu weet ik zeker dat ze zachtjes gezongen hebben.

Auteur: Evert Cuijpers

Evert Cuijpers. Directeur-bestuurder bij Omroep Venlo en iemand die soms dingen schrijft. Dat klopt aardig als het in een zin moet. Als extra resumé kan nog gezegd worden dat ik bedrijven help met strategische marketing en een creatieve vertaling daarvan. Groot fan van het leven; van diegenen die ik al lief heb maar ook chronisch nieuwsgierig naar verhalen van onbekenden. Als ze de albums van Miles Davis draaien al helemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: