EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Lijstjes

Er zijn er iets meer dan tweehonderdzestig en deze week kregen we bericht tot de beste tien te behoren. De redactie van Omroep Venlo krijgt veelvuldig lijstjes toegezonden; de beste dit, de leukste dat en de tofste zo. Nu staan we dus zelf op zo’n briefje, tussen negen collega lokale omroepen die zijn genomineerd om tot de beste van dit land te worden uitgeroepen. Nu heb ik niet zoveel met lijstjes, maar laat ik eerlijk zijn; het waarom zorgde toch wel voor een sprongetje.
Het laatste kijk- en luisteronderzoek liet cijfers zien waarmee je thuis kan komen en een nieuw onderzoek staat op stapel. Nu al kunnen we zeggen dat door in online te investeren het bereik daar enorm gegroeid is en we er ook de jeugd aan ons weten te binden. Dat is belangrijk. Niet omdat we hip willen doen, maar omdat we er voor iedereen willen zijn. 
Aan Omroep Venlo wordt vorm en inhoud gegeven door een bonte mix van bevlogen mensen. Vrijwilligers, beroepskrachten, talent met ervaring en jeugdige gedrevenheid. Sommigen blijven, anderen niet. Dat er zijn die via Omroep Venlo de weg naar grotere roem vinden, is tof. Tof, maar niet belangrijk. Belangrijk is namelijk dat we een omroep zijn waar iedereen zich blijft ontwikkelen. Omdat we elkaar uitdagen om iedere dag weer die betere versie van onszelf te worden. 
De publieke taak behelst het verzorgen van nieuws- en actualiteitenprogramma’s. We doen echter meer, denk maar eens aan het culturele programma UIT!, LEF!, VVV-TV, Met het oog op Venlo, documentaires, de programmaserie Verborgen Verlangens en (veelal) live-registraties van o.a. de Venloop, Viva Classic Live, het Zomerparkfeest, VenloStormt, de intocht van sinterklaas en alles rondom Vastelaovend. Dat doen we niet alleen, maar samen met anderen. Met personen, organisaties en producenten. Omdat je samen verder komt en we continu verder wíllen komen. 
Daarom werken we ook intensief samen met L1, is er een samenwerking met Dagblad de Limburger in een politiek discussieprogramma en zoeken we pro-actief de cohesie op met omliggende omroepen bij de vorming van een streekomroep. Dat is belangrijker dan dat onze beelden met regelmaat worden overgenomen door bijvoorbeeld de NOS, SBS6, omroep MAX en Avro/Tros. 
In een eerste bondige motivatie zijn bovenstaande zaken dan ook niet door de jury genoemd. En terecht, want persoonlijk zie ik dit alles ook als secundair. Je focus op online zegt iets of je daar bent waar (een gedeelte van) jouw doelgroep zit, maar niets over of je het goed doet. Als een groot talent landelijk doorbreekt, zegt dat iets over dat talent en weinig tot niets over jou als omroep. Innovatie en talentontwikkeling zijn middelen en geen doel. Dat doel is dat je als medium relevant bent met kwalitatieve journalistiek en daarmee impact hebt. En juist dát werd door de jury aangehaald. Dat Omroep Venlo van constante waarde is voor de sector met een hoge kwaliteit aan journalistieke output. 
Ik heb dus niet zoveel met lijstjes, maar kon bij het lezen van déze jury-motivatie een klein sprongetje niet geheel onderdrukken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: