EC was here

pixels en letters

There are things known and things unknown and in between are the doors

Corona [omroepblog]

Vele malen is aan mij de vraag gesteld wat ik vind van alle afgekondigde maatregelen. Het antwoord was, is en blijft dat wat ik vind er niet toe doet. Rustig blijven en adviezen opvolgen is het devies.

Zorg voor jezelf en vooral voor de ander. Sommige mensen hoor je zeggen dat we niet in de toekomst kunnen kijken. Een collega zei daar vanochtend terecht het volgende over: werp maar eens een blik op Bergamo en we zien onze toekomst over twee weken als we blijven doen wat we altijd deden.

Sommigen vinden dat ze nog altijd eigen keuzes mogen en kunnen maken. Dit in tegenstelling tot het coronavirus zelf; dat maakt geen keuzes, kijkt niet naar huidskleur, seksuele voorkeuren, geloofsovertuiging, politieke geaardheid, sociale gelaagdheid of afkomst. Corona heeft ook geen mening, in tegenstelling tot hoe wij ons doorgaans gedragen op bijvoorbeeld Facebook. Daar hebben we niet alleen een mening, maar voelen we ons ook geroepen om onze mening te verkondigen over andermans meningen of keuzes en vervolgens de meningen dáárover. Eigelijk een perfecte metafoor voor wat één besmet persoon teweeg kan brengen…

Gelukkig zie ik ook een nieuwe beweging op social media ontstaan. Berichten van waardering voor mensen die in vitale sectoren keihard voor ons knokken, steun voor mensen en organisaties die in financiële zin een harde beuk krijgen en initiatieven van mensen die hun hulp aanbieden aan wie dat heel hard nodig heeft. Omroep Venlo wil ook deze mooie kant van de bizarre tijd waarin we ons bevinden een gezicht geven en roept iedereen op hiervan filmpjes te sturen naar nieuws@omroepvenlo.nl.

In een stukje op het internet las ik een citaat van de Italiaanse premier Giuseppe Conte en daar sluit ik graag mee af: ‘Laten we vandaag op afstand blijven, om elkaar morgen nog sterker te omarmen.’

Evert Cuijpers
Directeur Omroep Venlo

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: